Ξυλοκάρβουνα

Με 300 τόνους κάρβουνα απόθεμα σε ιδιόκτητες αποθήκες, μπορούμε να προσφέρουμε ανταγωνιστικές τιμές στην καλύτερη ποιότητα. Έχουμε Ελληνικά κάρβουνα από Κούβα, Βουλγαρία, Αφρική και Ασία, σε διάφορες συσκευασίες:

       

Η τιμή στα εισαγόμενα κάρβουνα διαμορφώνεται από την ισοτιμία Ευρώ / Δολαρίου και το ναύλο.

Τα ξυλοκάρβουνα είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που η πρώτη ύλη όπως είναι φυσικό είναι το ξύλο, από σκληρό δέντρο, π.χ. πουρνάρι, κέδρο δρυς κ.λ.π., αφού επιλεγεί με βάση ποιοτικά και περιβαλλοντολογικά κριτήρια. Παράγεται σε καμίνι, όπου τα ξύλα στοιβάζονται και σκεπάζονται με χόρτα, άχυρο και χώμα. Από το αρχικό βάρος των ξύλων μόνο το 1/4 θα μείνει ως κάρβουνο. Το υπόλοιπο, κατά την αργή διαδικασία της καύσης χωρίς φλόγα μέσα στο καμίνι θα διαφύγει με τη μορφή αερίων. Είναι δουλειά με αρκετό κόπο και απαιτεί 24ωρη παρακολούθηση για 15-20 μέρες, εξαρτώμενη άμεσα από τις καιρικές συνθήκες. Η παραγωγική διαδικασία εκσυγχρονίζεται, παράγεται και σε φούρνους (κτιστά καμίνια) σε ελεγχόμενες συνθήκες, με την ίδια όμως τεχνική.

Επιλέγουμε προσεκτικά κάρβουνα εξαιρετικής ποιότητας, άψογα συσκευασμένα, ζυγισμένα με απόλυτη ακρίβεια. Το περιεχόμενο τους είναι από μεγάλα ατόφια κομμάτια, χωρίς σκόνη, τρίμματα και ξένα σώματα. Ανάβουν εύκολα, χωρίς υγρασία. Χωρίς να πετάνε σπίθες, χωρίς μυρωδιές, χωρίς χημικά πρόσθετα. Να έχουν υψηλή θερμική (θερμιδικής) αξία, σταθερή απόδοση, και μεγάλη διάρκεια καύσης κάνοντας το ψήσιμο απόλαυση.

 


Translate »
Call Now Button